yd2
Helsingin Yliopisto tekee pääkaupunkiseudulla kehittämistyötä kahdessa eri koulussa, Espoossa ja Vantaalla. Espoolaisessa koulussa toiminta eteni viime kevään alkukartoitusten (koko henkilöstön haastattelut ja kysely) jälkeen yhteiskehittämisen suunnittelulla. Yhdessä koulun rehtorin ja opettajien kanssa todettiin, että esille nostetuista kehityskohteista keskitytään yhteistyön, tiedon jakamisen ja yhteissuunnittelun kehittämiseen. Tämän lisäksi myös haastatteluissa esille nostetut monialaisten opetuskokonaisuuksien kehittäminen koko koulun tasolla sekä tietoteknisen osaamisen kehittäminen ovat mukana hankkeen kehityskohteina.

Hankkeessa tehtävän kehittämistyön toimijuus onkin hyvin vahvasti koulun rehtorilla ja opettajilla itsellään ja tutkijoiden rooli on pikemminkin tuoda ideoita ja keskustelututtaa asioita tarvittaessa läpi, sekä fasilitoida koulun omaa kehittämistyötä.

Kehittämistyötä näihin teemoihin liittyen on tehty yhdessä koulujen kanssa mm. veso-koulutuksella, kiky-päivän ohjelmalla, opettajien ja oppilaiden havainnoinnilla ja näistä annetulla palautteella. Lisäksi kehittämistyötä suunnataan kehittämistyön aikaisilla välikyselyillä.
yd2

0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *