Kuvassa: Uusin uusi on uutta, mutta vanhassa vara parempi, ehkä, ainakin joskus.

Hallituksen kärkäshanke ULALLA lanseeraa tänä keväänä uuden innovatiivisen digitaalisen palvelumallin, joka tuottaa luovaa oppimista virtuaalitodellisuudessa.

Toisin kuin monessa muussa kehittämishankkeessa, tämä hanke ei edes yritä mallintaa mitään aidosti uutta, vaan kierrättää ja hyödyntää olemassa olevia opettajuuden elementtejä. “Ei Roomakaan luhistunut päivässä”, toteaa maailman ensimmäinen VirtuaaliopeTM Teppo.

Kuvassa: VirtuaaliopeTM Teppo on omassa opetuksessaan korvannut koulun takapihan entisen peikkometsän helppokäyttöisellä sisäkuusella. Taustalla on kaupunkirakenteen muutos, jossa metsän tilalle rakennettiin parkkipaikka. “Parasta on, että virtuaaliopettajuuden avulla ratkomme käytännön ongelmia. Opetuksemmekin siltautuu paikallisuuteen, mutta globaaliuden huomioiden”, horisee VirtuaaliopeTM Teppo.

VirtuaaliopeTM databaseen on tallennettu yli 10000 tuntisuunnitelmaa, joiden opetustyyliä voi muuttaa helpoin asetuksin esimerkiksi flipped learning -malliseksi, tai perinteisen opettajajohtoiseksi, eli learning-malliseksi.

“Ei Roomakaan luhistunut päivässä.”

“Jo lähitulevaisuudessa opettajat voivat unohtaa puuduttavan opsiin perehtymisen, sillä VirtuaaliopeTM tekee sen puolestasi ja mukauttaa opsia opetukseesi. Voit nauttia etelänlomailustasi vaikkapa koko vuoden, kun VirtuaaliopeTM hoitaa työt puolestasi. Parasta on, että voit luopua käytännön opetustyöstä, ja sinulle jää enemmän aikaa ottaa haltuun uusia teknologioita”, ULALLA-hankkeen hutkija Anne toteaa.

Kuvassa: Hankkeen hutkija Anne esittelee kehitteillä olevaa VirtuaaliopeTM-mobiiliversiota, jonka avulla kuka tahansa voi olla tulevaisuuden huippuopettaja.

Milloin tavalliset koulut ja opettajat pääsevät hyödyntämään tätä mullistavaa teknologiaa?

“Valitettavasti nelivuotisen hankkeemme taloudelliset resurssit on vahingossa jo käytetty ensimmäisen kuukauden aikana tähän VirtuaaliopeTM Teppoon sekä luksusristeilyyn, mutta palaamme asiaan kunhan jatkorahoitus varmistuu”, kommentoi hankkeen hutkija-johtaja, jonka nimeä emme voi nyt julkaista.